Ιστορία (ΔΕ) (Γυμνάσιο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος: σαν ταινία του σινεμά…

45 λεπτά

Εκπόνηση των δραστηριοτήτων μέσω φύλλων εργασίας

Φύλλα Εργασίας

Οι μαθητές της ομάδας Α  παρακολουθούν τα επιλεγμένα αποσπάσματα της ταινίας (1΄-13΄:30΄΄) και (52΄-64:30΄΄). Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα διατίθενται και στο διαδίκτυο με αγγλικούς υπότιτλους https://www.youtube.com/watch?v=q2RnQXpOZWM

https://www.youtube.com/watch?v=RSqlPfZAJG4 . Στη συνέχεια εκπονούν εργασίες-ερωτήσεις  κατανόησης ,ανάλυσης , σύγκρισης και δημιουργικότητας σε σχέση με τα θέματα που θίγει η ταινία.

Οι μαθητές της ομάδας Β παρακολουθούν τα επιλεγμένα αποσπάσματα της ταινίας (1΄-13΄:30΄΄) και (52΄-64:30΄΄). Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα διατίθενται και στο διαδίκτυο με αγγλικούς υπότιτλους https://www.youtube.com/watch?v=q2RnQXpOZWM

https://www.youtube.com/watch?v=RSqlPfZAJG4 . Στη συνέχεια εκπονούν εργασίες-ερωτήσεις  κατανόησης ,ανάλυσης , σύγκρισης και δημιουργικότητας προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν και να «ξεκλειδώσουν» τη γλώσσα του κινηματογράφου.

 

                                                  Ομαδική δραστηριότητα (στο σπίτι)

Οι μαθητές και των 2  ομάδων  με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης (google chrome) μεταβαίνουν σε  ιστοσελίδες που είναι σχετικές με το αντιπολεμικό μήνυμα και δημιουργούν μια οπτικοακουστική αφήγηση χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό.

Eπιλεγμένα αποσπάσματα της ταινίας

Διευκρίνιση: 
Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν και online τα αποσπάσματα στην σελίδα ( http://teniesonline.ucoz.com/load/23-1-0-3775). Εναλλακτικά ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει φροντίσει να διαθέσει τα συγκεκριμένα αποσπάσματα σε μορφή video π.χ mp4 .
Δημιουργός Σεναρίου: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ (Εκπαιδευτικός)