Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό Λύκειο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Ανακύκλωση και Τέχνη

45 λεπτά

Τα σκουπίδια στην υπηρεσία της τέχνης

Φύλλα Εργασίας

Η δεύτερη φάση αποσκοπεί να συνδέσει το γνωσιακό υπόβαθρο της προηγούμενης φάσης με πιο πρακτικές διαστάσεις, όπως είναι η μετατροπή απορριμμάτων σε αντικείμενα τέχνης. Κατά το στάδιο αυτό οι μαθητές μυούνται στον μαγικό κόσμο της μετατροπής θεωρητικά άχρηστων αντικειμένων σε τέχνη. Θα παρακολουθήσουν ένα σύντομο, διαδραστικό βίντεο για το πώς νέοι άνθρωποι καταφέρνουν να περνάνε μηνύματα μέσω της «trash-art», θα "περιπλανηθούν" σε ένα on line αφιέρωμα δημιουργιών από σκουπίδια, και προπάντων θα παίξουν με τα ηλεκτρονικά κουίζ  και παίγνια της ενότητας, τεστάροντας όχι μόνο τις γνώσεις, αλλά και τη φαντασία τους. Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται με μια συνθετική ομαδική εργασία που καλούνται οι μαθητές να εκτελέσουν σε δικό τους χρόνο.

Κουίζ: Ένας ιδιαίτερος πίνακας από αλουμίνο.

Διευκρίνιση: 
Ο πίνακας είναι μια δημιουργία των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και είναι εμπνευσμένος από έναν Ισπανό ζωγραφό...μπορείτε να τον εντοπίσετε; Γνωρίζετε άλλα έργα του καλλιτέχνη;

Τέχνη από καπάκια: Βίντεο με διαδραστικά σημεία

Διευκρίνιση: 
Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ακολουθεί και σκεφτείτε πως θα μπορούσατε εσείς οι ίδιοι να αξιοποιήσετε τα καπάκια σας. Κλικάρετε πάνω στο σηματάκι (i) κάθε φορά που θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή να απαντήσετε στο κουίζ

Δραστηριότητα αντιστοίχισης: Έργα τέχνης από σκουπίδια

Διευκρίνιση: 
Αντιστοιχίστε τις εικόνες με τα ονόματα των πρωταγωνιστών ή των δημιουγών των πινάκων. Αν και φτιαγμένοι από σκουπίδια οι ομοιότητες είναι καταπλητικές!!!

Κουίζ: Μπορείτε να εντοπίσετε τα βασικά υλικά τα οποία απαρτίζουν τα έργα που φαίνονται στις κάρτες που ακολουθούν;

Αφιέρωμα στα έργα τέχνης από σκουπίδια σε όλο τον κόσμο.

Διευκρίνιση: 
Μελετήστε το παρακάτω αφιέρωμα το οποίο παρουσιάζει έργα τέχνης από σκουπίδια σε όλο τον κόσμο. Εντοπίστε τα υλικά που κυριαρχούν και πάρτε ιδέες για τη σύνθεση ενός έργου λίγο πριν ξεκινήσουμε τη δική μας δημιουργία.
Δημιουργός Σεναρίου: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΚΙΑΣ (Εκπαιδευτικός)