Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Άλλο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Μη Φοβάσαι την Αγκαλιά

30 λεπτά

Συζήτηση όσων είδαμε - Εντυπώσεις - Προετοιμασία

Φύλλα Εργασίας

Κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής λαμβάνουν ενεργό ρόλο οι μητέρες των παιδιών, οι οποίες μοιράζονται, μαζί με τα παιδιά, την εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού και απαντούν σε απορίες τους. Επίσης μέσα από υπερηχογραφήματα, που μπορούν να φέρουν οι μητέρες, φωτογραφίες από το ίντερνετ αλλά και από επιστημονικά περιοδικά, όπως το Science Illustrated, Special Edition, 2009, που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος, τα παιδιά παρακολουθούν τα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου.

Σε προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος τα παιδιά ζήτησαν να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους μέσω της κλασικής ζωγραφικής αλλά και με χρήση ανοικτών τύπων λογισμικών δημιουργικής ζωγραφικής (TUX PAINT, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΙDMEDIA).

Οι πρώτοι χτύποι της καρδιάς

Διευκρίνιση: 
22η μέρα κύησης. Η καρδιά του εμβρύου ξεκινά τους πρώτους χτύπους!

Επιστροφή στη θάλασσα

Διευκρίνιση: 
Οι απαρχές της ζωής βρίσκονται στο νερό. Το έμβρυο κολυμπάει σε μια θάλασσα εσωτερική, που έχει τη σωστή θερμοκρασία και περιεκτικότητα σε αλάτι.

Ο ζωοδότης λώρος

Διευκρίνιση: 
46η ημέρα κύησης, το έμβρυο έχει μήκος 2 εκατοστά. Στην αρχή ο ομφάλιος λώρος είναι κοντός και χοντρός, στη συνέχεια επιμηκύνεται, επιτρέποντας στο έμβρυο να κινείται με μεγαλύτερη ελευθερία.

Επαναληπτικές ερωτήσεις

Διευκρίνιση: 
Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μπορεί ο/η εκπαιδευτικός να αξιολογήσει τί απεκόμισαν οι μαθητές, μέσω αυτού του παιχνιδιού
Δημιουργός Σεναρίου: Αργυρώ Ρέντζη (Εκπαιδευτικός)