Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

J' ❣❤ le Canada ☃♚!

45 λεπτά

Μα πού είναι ο Καναδάς;

Φύλλα Εργασίας

Βρίσκεστε στο σπίτι των φίλων σας (Σωκράτης και Αθηνά) οι οποίοι ετοιμάζονται για ένα ταξίδι στις γαλλόφωνες περιοχές του Καναδά. Η Αθηνά, ενθουσιασμένη για το ταξίδι, ψάχνει στο διαδίκτυο πληροφορίες για τη χώρα αυτή. Επειδή όμως δεν γνωρίζει γαλλικά, εσείς και ο Σωκράτης προθυμοποιήστε να  τη βοηθήσετε να εντοπίσει τον Καναδά στο google maps και να γνωρίσει τα χρώματα των σημαίων των γαλλόφωνων περιοχών.  

La carte du Canada.

Διευκρίνιση: 
Η Αθηνά άνοιξε το google maps προσπαθώντας να εντοπίσει τη χώρα του Καναδά καθώς και τις γαλλόφωνες πόλεις Québec και Montréal που θα επισκεφτούν με το Σωκράτη. Βοηθήστε την ώστε να εντοπίσει πιο γρήγορα τη χώρα και τις δύο πόλεις.
Σχόλιο: 
Bravo! Μόλις ανακάλυψες ότι το Québec και το Nouveau Brunswick είναι γαλλόφωνες επαρχίες. Επίσης έμαθες ότι οι πιο γνωστές γαλλόφωνες πόλεις είναι το Québec και το Montréal.

Bcp de couleurs!

Διευκρίνιση: 
Η Αθηνά ενθουσιάστηκε με το google maps και τώρα είναι περίεργη να βρει τις σημαίες του Καναδά για να μάθει τα χρώματά τους στα γαλλικά. Για να πετύχει το στόχο, βοηθήστε την να μάθει τα βασικά χρώματα στα γαλλικά (άσπρο, μαύρο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο).
Σχόλιο: 
Pas de problème! Δεν κατάφερες να μάθεις όλα τα βασικά χρώματα στα γαλλικά ώστε να βοηθήσεις την Αθηνά. Παρακολούθησε το video άλλες δύο φορές για να σιγουρευτείς ότι έμαθες τα χρώματα.

Les drapeaux canadiens.

Διευκρίνιση: 
Η Αθηνά κατέβασε από το διαδίκτυο τις σημαίες του Καναδά για να εντοπίσει τα χρώματά τους και να τα μάθει στα γαλλικά. Βοηθήστε την και εσείς να μάθει τα χρώματα της κάθε σημαίας.
Σχόλιο: 
Super! Η Αθηνά εντυπωσιάστηκε από το πόσο καλά γνωρίζεις τα πέντε βασικά χρώματα στα γαλλικά.

Le drapeau de la ville de Québec.

Διευκρίνιση: 
Ο Σωκράτης κατέβασε και τη σημαία της πόλης του Québec την οποία η Αθηνά ξέχασε να βρει στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βοηθήσετε την Αθηνά για άλλη μια φορά και να της πείτε στα γαλλικά από ποια χρώματα αποτελείται η σημαία;
Σχόλιο: 
Bravo! Μπορείς να προφέρεις σωστά στα γαλλικά τρία βασικά χρώματα!

Les ballons.

Διευκρίνιση: 
Επιτέλους, η Αθηνά σάς άφησε ήσυχους και πήγε στο ταξιδιωτικό γραφείο. Μέχρι να γυρίσει, μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο. Πατήστε το start και προσπαθήστε να σπάσετε όσα περισσότερα μπαλόνια μπορείτε σύμφωνα με το χρώμα που εμφανίζεται.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)