Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

J' ❣❤ le Canada ☃♚!

45 λεπτά

Ετοιμάστε τις βαλίτσες!

Φύλλα Εργασίας

Ο Σωκράτης και εσείς βοηθάτε την Αθηνά να μάθει κάποιες βασικές γαλλικές λέξεις που θα χρησιμοποιήσει στο ταξίδι. Έπειτα, ο Σωκράτης βρίσκει πληροφορίες για τη διάσημη καναδική ομάδα χόκεϋ, Habs, ενώ η Αθηνά εντοπίζει τον ύμνο των Habs στο διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Nous faisons nos valises.

Διευκρίνιση: 
Καθώς τα παιδιά πακετάρουν τις βαλίτσες, ο Σωκράτης διδάσκει στην Αθηνά χρήσιμες γαλλικές λέξεις για το ταξίδι. Βοηθήστε την Αθηνά να μάθει τις λέξεις και να βρει τι σημαίνουν στα ελληνικά.
Σχόλιο: 
Bravo! Κατάφερες όχι μόνο να μάθεις τις γαλλικές λέξεις που έχουν σχέση με το ταξίδι αλλά και να καταλάβεις την ελληνική τους σημασία.

Ne pas oublier....

Διευκρίνιση: 
Αφού τακτοποιήθηκαν οι βαλίτσες των παιδιών, ο Σωκράτης έγραψε σε κάρτες τι δεν πρέπει να ξεχάσει να κάνει πριν φύγουν για τον Καναδά. Διαβάστε τις κάρτες και πείτε στα ελληνικά στην Αθηνά που δεν καταλαβαίνει γαλλικά τι δεν πρέπει να ξεχάσουν.
Σχόλιο: 
Génial! Κατάφερες για άλλη μια φορά να δώσεις την ελληνική σημασία των λέξεων για το ταξίδι.

J'oublie tout le temps.

Διευκρίνιση: 
Αν και ο Σωκράτης έγραψε σε κάρτες τι δεν πρέπει να ξεχάσει για το ταξίδι, ο ίδιος παραμένει ξεχασιάρης. Άνοιξε τις όμοιες κάρτες και, έπειτα, γράψε στα γαλλικά πάνω σε ένα post-it τι δεν πρέπει να ξεχάσει ο Σωκράτης για το ταξίδι.
Σχόλιο: 
Extra super! Κατέγραψες όλες τις λέξεις. Ton post-it est prêt!

L'article défini.

Διευκρίνιση: 
Η Αθηνά είναι αναστατωμένη. Ο Σωκράτης άφησε πάνω στο γραφείο ένα προχειρογραμμένο γαλλικό μήνυμα με κενά δίνοντας συμβουλές για το ταξίδι αλλά η ίδια θέλει να το διαβάσει ολοκληρωμένο γιατί θέλει να μάθει καλά γαλλικά. Μπορείτε να την βοηθήσετε;
Σχόλιο: 
Πολύ ωραία! Τοποθέτησες με drag and drop τα άρθρα στα κενά που ταιριάζουν. Τώρα, μπορείς να εξηγήσεις στην Αθηνά στα ελληνικά ποιες συμβουλές της δίνει ο Σωκράτης.

Les Canadiens de Montréal.

Διευκρίνιση: 
Ο Σωκράτης και η Αθηνά έχουν κουραστεί από τις πολλές ετοιμασίες για το ταξίδι. Χαλαρώστε μαζί τους και διαβάστε ποιες πληροφορίες βρήκε ο Σωκράτης στο διαδίκτυο για τη διάσημη καναδική ομάδα χόκεϋ.
Σχόλιο: 
Bravo! Μόλις έμαθες τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τη διασημότερη αθλητική ομάδα των γαλλόφωνων περιοχών του Καναδά.

Allez les Habs (Go Habs Go)!

Διευκρίνιση: 
Η Αθηνά θέλει να μάθει τα χρώματα των Habs αλλά ο Σωκράτης δεν της απαντά. Της δίνει το γρίφο ότι τα χρώματα παρουσιάζονται στον ύμνο της ομάδας. Βοηθήστε να λυθεί ο γρίφος. Ακούστε το τραγούδι και αποκαλύψτε στα ελληνικά ποια είναι τα τρία χρώματα.
Σχόλιο: 
Génial! Μπορείς να καταλαβαίνεις πως προφέρονται τρία βασικά χρώματα στα γαλλικά και να τα μεταφράζεις στα ελληνικά.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)