Πληροφορική (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Το ασφαλές διαδίκτυο σε κόμικς.

10 λεπτά

Ανακεφαλαίωση & προετοιμασία για το επόμενο μάθημα

Φύλλα Εργασίας

Γίνεται ανακεφαλαίωση και δίνεται στους μαθητές έντυπο φύλλο εργασίας  "info.pdf" το οποίο θα επισκεφτούν τις ιστοσελίδες μαζί με τους γονείς τους στο σπίτι ή αν δεν έχουν υπολογιστή, σε κάποιο συγγενή ή φίλο.

Για το επόμενο μάθημα καλούνται να έχουν μαζί τους χάρτινες κούτες και ότι άλλο ανακυκλώσιμο υλικό θεωρούν ότι θα είναι χρήσιμο για να αναπαραστήσουν τους υπολογιστές, τα δεδομένα, τους ιούς κλπ. Ενημερώνονται ότι θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν οι ειδικότητες των καλλιτεχνικών (θα δημιουργήσουν μάσκες και ενδυμασίες σχετικές με το θέμα), της θεατρικής αγωγής για τους διαλόγους και της μουσικής για την μουσική υπόκρουση των δραστηριοτήτων που θα αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή. Γίνεται συζήτηση με τους μαθητές που θα προτείνουν άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στην επόμενη εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο τέλος για όσο χρόνο υπολείπεται, λύνονται απορίες, γίνεται συζήτηση, σχόλια και απονομή βραβείων στις ομάδες καλύτερης συμπεριφοράς και καλύτερων κόμικς.

 

Ανακεφαλαίωση

Δημιουργός Σεναρίου: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΥΛΛΗΣ (Εκπαιδευτικός)