Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

En voyageant vers Eurodisney/Ταξιδεύοντας προς τη Eurodisney

40 λεπτά

Η Eurodisney μας περιμένει!

Το λεωφορείο επιτέλους επισκευάστηκε! Οι μαθητές επιβιβάζονται και ξεκινούν για την Eurodisney με μεγάλη ανυπομονησία. Στη διαδρομή, κάνουν μια μικρή επανάληψη σε ότι έμαθαν στις δύο προηγούμενες φάσεις (επανάληψη του λεξιλογίου  των καταστημάτων, καθώς και της Προστακτικής). Ακολουθεί  δραστηριότητα με κάρτες κάτω από τις οποίες πρέπει να γράψουν τη σωστή λέξη και μία εικόνα που τους προτρέπει να βρούν μόνοι τους και να διατυπώσουν τον κανόνα του σχηματισμού της Προστακτικής. Σαν επιβράβευση η καθηγήτριά τους τους δίνει ένα χάρτη της Eurodisney με ωραίες φωτογραφίες που πρέπει να βάλουν στο σωστό σημείο και ένα παζλ με τα αξιοθέατα του Παρισιού που είχαν επισκεφθεί πριν να ξεκινήσουν για την Eurodisney (πολιτιστικά στοιχεία της ξένης χώρας). Το ταξίδι έφτασε στο τέλος του με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Ας ξαναρίξουμε μια ματιά στα μαγαζιά!

Διευκρίνιση: 
Ιστότοπος με δίγλωσσο λεξιλόγιο για τα καταστήματα.

Γράφω τη σωστή λέξη

Διευκρίνιση: 
Γράψτε κάτω από την κάρτα τη λέξη που απεικονίζεται .Mη χρησιμοποιείτε κεφαλαία. Οι 5 πρώτες λέξεις είναι στον πληθυντικό.

Θυμάμαι την Προστακτική;

Διευκρίνιση: 
Ξαναβλέπουμε με μια εικόνα αυτή τη φορά πώς σχηματίζεται η Προστακτική των ρημάτων της Α' συζυγίας. Καλούνται οι μαθητές κοιτάζοντας την εικόνα να διατυπώσουν τον αντίστοιχο κανόνα.

Eurodisney!

Διευκρίνιση: 
Κάντε την αντιστοίχιση των εικόνων με το χάρτη της Eurodisney

Παζλ με τα αξιοθέατα του Παρισιού

Διευκρίνιση: 
Ενώστε τα κομμάτια του παζλ για να δείτε μια εικόνα με τα αξιοθέατα του Παρισιού και τα ονόματά τους στα Γαλλικά. Μπορείτε να μικρύνετε ή να μεγαλώσετε την εικόνα με τα - +.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Εκπαιδευτικός)