Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων (Δημοτικό)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στη γηραιά ήπειρο τυλιγμένη, κάνε κλικ για να γυρίσει, την Ευρώπη να γνωρίσει.

120 λεπτά

Δημιουργια ψηφιακού κομικ

Ο κάθε μαθητής θα πρότεινε στην ολομέλεια της τάξης το μνημείο που θέλει να επιλέξει για  να παρουσιάσει. Ο σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες για σημαντικά μνημεία της Ευρώπης και να δημιουργηθεί ένας ταξιδιωτικός οδηγός- κομικ  με που θα βασίζεται στις δημιουργίες όλων των μαθητών.   

Για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας προηγήθηκε συζήτηση με τους μαθητές για τη σημασία του κόμικ και τη δημιουργία του. Στη συνέχεια οι μαθητές πρότειναν τον τρόπο με τον οποίο ήθελαν να δημιουργηθεί το κόμικ τους. Οι προτάσεις των μαθητών τέθηκαν στην ολομέλεια της τάξης και στη συνέχεια αποφάσισαν να δημιουργήσει ο καθένας ένα στιγμιότυπο σχετικό με τη χώρα που εκπροσωπούσαν εστιάζοντας ως εκπρόσωποι στα πιο σημαντικά στοιχεία των χωρών τους και παρουσιάζοντάς τα με έναν πρωτότυπο τρόπο. Επίσης, οι ίδιοι οι μαθητές έδωσαν και τον τίτλο στο κόμικ τους «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με ένα και μόνο κόμικ».

Αρχικά, οι μαθητές επέλεξαν τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργούσε ο καθένας το δικό του καρέ για το κόμικ. Για να ολοκληρώσουν οι μαθητές τις δημιουργίες τους και να αναζητήσουν όποιες άλλες πληροφορίες ήθελαν για να συμπληρώσουν το κόμικ τους, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Δημιουργός Σεναρίου: ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ (Εκπαιδευτικός)