Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Προσχολική)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ...

50 λεπτά

Ευαισθητοποίηση Φορέων-Γονέων/Υλοποίηση Δράσεων

Φύλλα Εργασίας

Α΄. Η νηπιαγωγός γράφει σε word και τα παιδια υπαγορεύουν τα έγγραφα που θα στείλουμε στο Δασαρχείο, στο Δήμο και σε Ιδρύματα για την δωρεάν χορήγηση λαχανικών, αρωματικών και λουλουδιών, παιδικής χαράς και ξύλινων σπιτιών, χρωμάτων εξωτερικών χώρων και παρτεριών.Τα παιδιά μαθαίνουν να αποθηκεύουν τα έγγραφα και τα εκτυπώνουν. Μέσω του fax τα έγγραφα στέλνονται στους αρμόδιους φορείς.

Β΄. Καλούμε τους γονείς στην τάξη μας και τους παρουσιάζουμε σε διαδραστική αφίσα που έχουμε φτιάξει, την "αυλή των Ονείρων μας".Τους εξηγούμε τα διαδραστικά σημεία και τους ζητάμε τη βοήθειά τους.

Γ΄. Τέλος, φτιάχνουμε μια μεγάλη αφίσα με την ημέρα και ώρα των δράσεών μας στην αυλή του σχολείου μας σε χαρτί του μέτρου, τη στολίζουμε όπως θέλουμε και την αναρτούμε σε κεντρικό σημείο στην αυλή μας. Έτσι, ενημερώνουμε όλους όσους θέλουν, να έρθουν να μας βοηθήσουν.

ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ!

Διευκρίνιση: 
Πάτα πάνω στις κάρτες, έτσι ώστε να βρεις τις όμοιες. Θυμάσαι πού τις είδες;

ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ;

Διευκρίνιση: 
Προσπάθησε να θυμηθείς πώς λέγονται μερικά από τα φυτά που φυτέψαμε στον κήπο μας. Αν δυσκολεύεσαι με τις λέξεις, μπορείς να ανατρέξεις στον πίνακα αναφοράς που υπάρχει στην τάξη μας.

ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διευκρίνιση: 
Διάλεξε από τις τέσσερις απαντήσεις τη μία που είναι η σωστή! Θυμήσου τι είπαμε για τις ανάγκες των φυτών.
Δημιουργός Σεναρίου: Κων/να Τάλλου (Εκπαιδευτικός)