Προσχολική Παιδαγωγική (Προσχολική)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 3 ώρες

Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων

45 λεπτά

Έκφραση συναισθημάτων

Τα νήπια ασκούνται στην έκφραση συναισθημάτων με την βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή, φωτογραφικής μηχανής , υλικών ζωγραφικής και αντίστοιχων λογισμικών ζωγραφικής και επεξεργασίας .

Ιδιαίτερα εργάστηκαν ομαδικά προκειμένου να δημιουργήσουν τις αφίσες με τα όμορφα σχέδια που τις ονόμασαν "οι αφίσες της χαράς"

Φωτογράφησαν  την διαδικασία και η εκπαιδευτικός επεξεργάστηκε την αλλοίωση προσώπων , για την προφύλαξη προσωπικών δεδομένων, επέλεξαν τη μουσική και  τον τρόπο εναλλαγής των εικόνων. 

Ακόμη ζωγράφισαν την λήπη με την βοήθεια του  λογισμικού ζωγραφικής Revelation Natulal Art ,χρησιμοποίησαν σαρωτή για να αποθηκεύσουν τις ζωγραφιές τους και έφτιαξαν  ένα άλπουμ με την βοήθεια του λογισμικού Picassa.

Τέλος με την βοήθεια της εκπαιδευτικού , βρήκαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο , με διάφορες μορφές τέχνης , προσπαθώντας να κατανοήσουν την έκφραση συναισθημάτων μέσα από αυτές.Στην συνέχεια δημιούργησαν μια παρουσίση μέσα απο το λογισμικό Power Point.

Έκφραση με ομαδική ζωγραφική

Διευκρίνιση: 
Τα νήπια αφού επεξεργάστηκαν την ομάδα των βασικών συναισθημάτων , επέλεξαν τη χαρά , προκειμένου να εργαστούν ομαδικά και να δημιουργήσουν δύο αφίσες με χαρούμενα σχέδια και να στολίσουν την αίθουσα τους !
Σχόλιο: 
δοκίμασε ξανά!

Έκφραση και τέχνες

Ζωγραφίζω τη λύπη μου

Το άλμπουμ της λύπης

Δημιουργός Σεναρίου: Ευσταθία Παπαδοπούλου (Εκπαιδευτικός)