Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
35 λεπτά

Περιπλάνηση στο άγνωστο νησί.

Φύλλα Εργασίας

Βρίσκεστε για διακοπές με την οικογένειά σας στο νησί του Ινδικού Ωκεανού που ονομάζεται Μαδαγασκάρη. Ενώ κάνετε βόλτα με τη βάρκα σας κοντά σε μία ακτή του νησιού, ο δυνατός αέρας σάς παρασέρνει. Χάνεστε μέσα στα κύματα και τελικά ναυαγείτε σε ένα άγνωστο νησί. Ξεκινάτε την περιπλάνηση για να βρείτε κάποιο σημείο ζωής.

Les jours (1).

Διευκρίνιση: 
Ναυαγήσατε σε μία άγνωστη παραλία, το κινητό δεν έχει σήμα, είστε μόνοι και η ώρα δεν περνάει! Ευτυχώς βρήκατε ένα ημερολόγιο. Διαβάστε το και ξεχάστε τη μοναξιά σας. Πατήστε πάνω στη λέξη vocabulaire και θα δείτε πώς ονομάζονται οι μέρες στα γαλλικά.
Σχόλιο: 
Bravo! Tώρα πια έχεις μάθει πως γράφονται και προφέρονται οι ημέρες της εβδομάδας στα γαλλικά! Σε περίπτωση που δεν τις θυμάσαι όλες πολύ καλά, άκουσέ τες άλλες δύο φορές.

Les jours (2).

Σχόλιο: 
Super! Έχεις μάθει πολύ καλά τις ημέρες της εβδομάδας στα γαλλικά!

Les jours (3).

Διευκρίνιση: 
Αρχίζετε την περιπλάνηση στο νησί για να ψάξετε για σημεία ζωής. Καθώς περπατάτε, κοιτάτε τις φωτογραφίες που βγάλατε με το κινητό όταν βρισκόσασταν ακόμα στη Μαδαγασκάρη. Αλλάξτε την ημέρα λήψης της κάθε φωτογραφίας από τα ελληνικά στα γαλλικά.
Σχόλιο: 
Génial! Είναι σίγουρο πια ότι έμαθες τα ονόματα των ημερών της εβδομάδας πολύ καλά.

Au secours!

Διευκρίνιση: 
Καθώς ψάχνετε για σημεία ζωής, βρίσκετε ένα μπουκάλι. Μέσα υπάρχει ένα μισοσκισμένο χαρτί. Σύμφωνα με το χαρτί, ποια μέρα θα φθάσουν άνθρωποι στην παραλία αυτή;
Σχόλιο: 
Τέλεια! Μπόρεσες να βρεις τη λύση στο γρίφο! Είσαι έτοιμος να συνεχίσεις την εξερεύνησή σου.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)