Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)
35 λεπτά

Παρέα με τους καινούριους φίλους.

Φύλλα Εργασίας

 Ευτυχώς για εσάς, είναι Παρασκευή! Οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού έρχονται σε αυτή την παραλία για ψάρεμα κάθε Παρασκευή. Ευτυχώς για εσάς, μιλάτε γαλλικά! Οι ντόπιοι κάτοικοι που σας πλησιάζουν μιλάνε γαλλικά. Επικοινωνούν με την οικογένειά σας η οποία θα έρθει να σας παραλάβει το βράδυ. Μέχρι τότε, θα μείνετε με τους καινούριους φίλους σας. Είναι πράγματι πολύ φιλόξενοι καθώς σας προσφέρουν πρωινό και γεύμα.

Le petit déjeuner.

Διευκρίνιση: 
Οι καινούριοι φίλοι σάς ετοιμάζουν πρωινό με γαλλικές λιχουδιές. Βρείτε τις όμοιες εικόνες και πείτε στα εληνικά ποιες λιχουδιές προσφέρονται. Γιατί άραγε τρώνε γαλλικό πρωινό σε αυτό το νησί;! Το μυστήριο θα λυθεί πολύ αργότερα.......!
Σχόλιο: 
Super! Έμαθες πως λέγονται στα γαλλικά οι πιο γνωστές λιχουδιές του γαλλικού πρωινού.

Le repas est servi.

Διευκρίνιση: 
Ήρθε η ώρα του γεύματος της Παρασκευής. Διαβάστε προσεκτικά τι θα σας προσφέρουν οι καινούριοι φίλοι και απαντήστε τους στα γαλλικά τι θα θέλατε να φάτε και να πιείτε.
Σχόλιο: 
Extra super! 'Εμαθες τις ονομασίες φαγητών και ροφημάτων στα γαλλικά. Επίσης, μπορείς να εκφράζεις προτίμηση για φαγητά και ροφήματα που σου αρέσουν.

Les plats préférés <3 yum yum.

Διευκρίνιση: 
Αυτά είναι τα αγαπημένα φαγητά που δοκιμάσατε με τους καινούριους σας φίλους και τα τραβήξατε φωτογραφία με το κινητό. Γράψτε κάτω από κάθε φωτογραφία πώς ονομάζονται στα γαλλικά.
Σχόλιο: 
Bravo! Έμαθες πολύ καλά πώς λέγονται φαγητά και λιχουδιές στα γαλλικά.
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)