Φυσική αγωγή (Γενικό Λύκειο)
Κατεβάστε σε μορφή PDF
 2 ώρες

Ισορροπημένη διατροφή

20 λεπτά

Η πίτα της Ισορροπημένης διατροφής

Αρχικά, οι μαθητές/τριες εξοικειώνονται με τις πέντε διαφορετικές ομάδες στις οποίες κατηγοριοποιούνται τα τρόφιμα και την γραφική αναπαράστασή τους στην Πίτα της Ισορροπημένης Διατροφής. Κατόπιν, εξετάζονται τα χαρακτηριστικά της αναλογικότητας, της ποικιλίας και του μέτρου τα οποία χαρακτηρίζουν μια ισορροπημένη διατροφή.

 

Η Πίτα της Ισορροπημένης Διατροφής (Eatwell plate)

Ομάδες τροφίμων

Αναλογικότητα των ομάδων τροφίμων

Σχόλιο: 
Το άθροισμα και των 5 ομάδων τροφίμων ανέρχεται στο 101% εξαιτίας στρογγυλοποίησης. Άλλωστε, η προτεινόμενη αναλογικότητα είναι κατά προσέγγιση (π.χ. η διατροφή μας θα παραμείνει ισορροπημένη είτε η ομάδα των Φρούτων και Λαχανικών καταλαμβάνει το 33%, είτε το 30%, είτε το 35% της συνολικής πρόσληψης τροφών

Ποικιλία στη διατροφή: Αφού διαβάσεις το παρακάτω κείμενο απάντησε στις ερωτήσεις που ακολουθούν

Επίλεξε μία από τις απαντήσεις στην παρακάτω ερώτηση πολλαπλής επιλογής:

Επίλεξε μία από τις απαντήσεις στην παρακάτω ερώτηση πολλαπλής επιλογής:

Μέτρο

Βασικά χαρακτηριστικά της ισορροπημένης διατροφής

Δημιουργός Σεναρίου: ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Συντονιστής)