Φάση Σεναρίου

Ιστορία (ΠΕ) (Δημοτικό)

Μυθικά ταξίδια στη Μεσόγειο

3 ώρες

Όταν ο Οδυσσέας συνάντησε τον Ιάσονα

45λεπτά

Στην τρίτη δραστηριότητα οι μαθητές συνεργάζονται και ετοιμάζουν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Όταν ο Οδυσσέας συνάντησε τον Ιάσονα…». Δίνουμε τις οδηγίες στα παιδιά υπό μορφή αφήγησης:

«Κάποτε ο Οδυσσέας συναντήθηκε τυχαία με τον Ιάσονα. Μίλησαν πολύ ώρα μεταξύ τους… Ήταν και οι δυο πολυταξιδεμένοι.. είδαν, έμαθαν, άκουσαν, ένιωσαν, κινδύνευσαν μα δεν έχασαν την ελπίδα τους… Ίσως να μοιράστηκαν και το μυστικό που τους έκανε να μη  χάσουν το θάρρος τους… Κλείστε για λίγο τα μάτια σας και φανταστείτε ότι ακούτε την συζήτησή τους… 

Όταν ανοίξτε τα μάτια σας μοιραστείτε με την ομάδα σας όσα είδατε και ακούσατε εσείς με τη δική σας φαντασία. Όταν ο καθένας έχει παρουσιάσει την δική του εκδοχή, συνεργαστείτε για να φτιάξετε μια μικρή αναπαράσταση της συνάντησής τους και παρουσιάστε την στους συμμαθητές σας. Στο τέλος, η αναπαράσταση που θα ψηφιστεί από τους συμμαθητές σας ως η καλύτερη, θα παρουσιαστεί στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.

 


Δημιουργός Σεναρίου: ΑΚΡΙΒΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Μυθικά ταξίδια στη Μεσόγειο» έχει χαρακτηριστεί ως Επαρκές (βαθμολογία 50 μονάδων μέχρι 69.5) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2478