Φάση Σεναρίου

Γαλλική Γλώσσα (Δημοτικό)

J' ❣❤ le Canada ☃♚!

3 ώρες

Φεύγουμε!

45λεπτά
Φύλλα Εργασίας
canada_didaktiki_methodologia_3_.pdf

Τα παιδιά είναι πλέον έτοιμα για το ταξίδι. Κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες έμειναν. Βοηθήστε το Σωκράτη να θυμηθεί τους αριθμούς στα γαλλικά έτσι ώστε να αναγνωρίσει το καναδικό συνάλλαγμα που πρόκειται να πάρει μαζί του. Επίσης, βοηθήστε την Αθηνά να εντοπίσει τα θεάματα που θα την ενδιέφερε να παρακολουθήσει κατά την παραμονή της στον Καναδά.


Les chiffres 1-10.

Ο Σωκράτης θέλει να πάει στην τράπεζα για καναδικό συνάλλαγμα. Χρειάζεται όμως να θυμηθεί πολύ καλά τους αριθμούς στα γαλλικά γιατί σε όλα τα καναδικά χρήματα θα αναγράφονται γαλλικοί αριθμοί. Βοηθήστε τον και εσείς να θυμηθεί τραγουδώντας μαζί του.

Pas de panique! Αν δεν θυμήθηκες πως λέγονται οι αριθμοί στα γαλλικά από το 1-10 με την πρώτη ακρόαση, μπορείς να τους ακούσεις άλλες δύο φορές.

Le jeu des chiffres.

Ώρα για χαλάρωση! Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι των αριθμών μέχρι ο Σωκράτης να πάει στην τράπεζα για να πάρει τα καναδικά δολάρια. Τοποθετήστε τις λέξεις πάνω στον αριθμό που αντιστοιχεί η καθεμία.

Super! Γνωρίζεις πλέον πολύ καλά πως λέγονται οι αριθμοί 1-10 στα γαλλικά.

Le dollar canadien.

Ο Σωκράτης μόλις επέστρεψε από την τράπεζα όπου μετέτρεψε τα ευρώ που είχε σε καναδικά δολάρια ($CA). Τα δείχνει στην Αθηνά και της δίνει πληροφορίες για αυτά. Πατήστε πάνω στην εικόνα και δείτε και εσείς ποια νομίσματα έφερε ο Σωκράτης.

Le top 5 des choses à faire au Canada.

Ο Σωκράτης βρήκε στο διαδίκτυο πληροφορίες για θεάματα και δραστηριότητες που προσφέρονται στον Καναδά. Τις διαβάζει φωναχτά σε σένα και την Αθηνά. Μπορείς να πεις στο Σωκράτη ποιο από αυτά τα θεάματα ή τις δραστηριότητες σου αρέσει πιο πολύ;

Le top 5 sur Facebook.

Ο Σωκράτης και η Αθηνά είναι πανέτοιμοι για το ταξίδι. Καθώς ξεκουράζεστε μαζί, βρίσκετε στη σελίδα Facebook J'aime le Canada σχόλια ταξιδιωτών στον Καναδά. O Σωκράτης και εσείς βοηθάτε την Αθηνά να καταλάβει τι αρέσει και τι δεν αρέσει στους χρήστες.

Bravo! 'Εμαθες τέσσερις εκφράσεις που δείχνουν "τι μου αρέσει" και "τι δεν μου αρέσει" στα γαλλικά.

Ton avis.

Μπήκατε και εσείς στη σελίδα J'aime le Canada για να γράψετε ένα μικρό σχόλιο στα γαλλικά. Ποια από τα θεάματα του Καναδά που γνωρίσατε σας άρεσαν και ποια όχι;

Super! Μπορείς να χρησιμοποιείς πλέον τέσσερις εκφράσεις στα γαλλικά για να δείχνεις τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει.

Δημιουργός Σεναρίου: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΝΑΤΣΗ ΧΑΙΔΩ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΠΡΟΣΚΟΛΛΗ ΑΡΓΥΡΩ (Συντονιστής)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «J' ❣❤ le Canada ☃♚!» έχει χαρακτηρισθεί ως Υποδειγματικό ύστερα από εργασία επιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων (Εκπαιδευτικός Αυξημένων Προσόντων, Σχολικοί Σύμβουλοι, Μέλος ΔΕΠ / Επιστημονικό Προσωπικό του ΙΕΠ).
3034