Φάση Σεναρίου

Προσχολική Παιδαγωγική (Προσχολική)

Η πόλη μου

3 ώρες

Αποφασίζω για την πόλη των ονείρων μου!

60λεπτά

Στη φάση αυτή τα νήπια καλούνται μέσα από ένα ταξίδι στις πόλεις του κόσμου να διερευνήσουν τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις του κόσμου και να ανακαλύψουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως: γιατί είναι έτσι αυτές οι πόλεις; (π.χ. γιατί έχουν περισσότερο ή λιγότερο πράσινο, γιατί είναι πιο καθαρές ή πιο βρώμικες, γιατί οι δρόμοι είναι πιο ήσυχοι, γιατί υπάρχουν τόσα ποδήλατα στους δρόμους, γιατί χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα πάρκα τους…). Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές παρατηρούν σε σχέση με τη δική τους πόλη; Τι νομίζουν ότι λείπει από την πόλη τους; Τι χρειάζεται για να γίνει η πόλη τους πιο όμορφη και πιο βιώσιμη;

Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα αποτυπώσουν τις απόψεις τους και τα συμπεράσματά τους πάνω στο πλαίσιο που ακολουθεί, ζητώντας τους να ζωγραφίσουν ότι νομίζουν ότι πρέπει να έχει μία πόλη για να είναι βιώσιμη, να το κολλήσουν πάνω στο πλαίσιο και να αιτιολογήσουν την άποψή τους.

Επιπρόσθετα, και σε ομάδες, θα μπορούσαν, ως επέκταση του σεναρίου, να φτιάξουν τη δική τους πόλη στην εφαρμογή Thinglink (https://www.thinglink.com/), δημιουργώντας μια διαδραστική εικόνα της πόλης που ονειρεύονται ή να φτιάξουν τη δική τους πόλη στην διαδραστική εφαρμογή http://ohmpro.org/envkids/pilots/Energy_demonstrator.html

 


Μελετώ πόλεις του κόσμου

Σύντομο Βίντεο με εποπτικό υλικό διαφόρων πόλεων του κόσμου προς συζήτηση και μελέτη

Η δική μου βιώσιμη πόλη

Ζωγράφισε ό, τι νομίζεις ότι πρέπει να έχει μία πόλη για να είναι βιώσιμη, κόλλησέ το στο πλαίσιο και αιτιολόγησε την απάντησή σου!

Δημιουργός Σεναρίου: ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Η πόλη μου» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1693