Φάση Σεναρίου

Κοινωνικές - Πολιτικές επιστήμες (Δημοτικό)

Μαθαίνω να ζω μαζί σας με κοινωνικές ιστορίες

2 ώρες

Βιωματική δράση,αξιολόγηση.

45λεπτά

Έχοντας ολοκληρώσει την κατανόηση της κοινωνικής συνθήκης, προχωράμε στην αξιολόγηση της παρέμβασης με βιωματική δράση. Στο χώρο του σχολείου ή στο χώρο του σπιτιού,εφόσον έχει υπάρξει συνεννόηση με τον γονέα,την οποία επιδιώκουμε, δημιουργούμε έναν ακατάστατο χώρο και ζητάμε από το παιδί να μας τον περιγράψει και να μας πει αν του αρέσει. Στη συνέχεια, το προτρέπουμε να μας βοηθήσει να τακτοποιήσουμε το χώρο. Η δραστηριότητα θα είναι απλή και εύκολη με ευχάριστη μουσική και η στάση μας εξαιρετικά ενθαρρυντική. Το παιδί θα ολοκληρώσει μαζί μας τη δράση και θα αναπτύξει αισθήματα αυτοπεποίθησης, ηρεμίας και ικανοποίησης.

Ολοκληρώνοντας, προβάλλουμε στην αρχική μας αίθουσα τις ερωτήσεις αντιστοίχισης και τις εκφράσεις σωστού/λάθους.Με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα, με το χέρι του ή τον ειδικό μαρκαδόρο οδηγούμε το παιδί να επιλέξει τη σωστή απάντηση. Η αλληλεπίδρασή του με το διαδραστικό μέσον γίνεται με ευχάριστο και αβίαστο τρόπο, δημιουργώντας συνθήκες παιχνιδιού. Έχοντας επιβεβαιώσει την ορθότητα των απαντήσεων επιβραβεύουμε την προσπάθειά του με την επικόλληση αντικειμένου θετικής ενίσχυσης(γελαστή φατσούλα), στην προσωπική του καρτέλα που είναι αναρτημένη στο χώρο με τον τίτλο "Τι μπορώ να κάνω".

Με τον τρόπο αυτό γίνεται η ανασκόπηση του θέματος και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της.


Βρες το σωστό!

Δραστηριότητα αξιολόγησης

Βοήθησε να κάνουμε τη μαμά χαρούμενη!


Μαθαίνω και γω να κρατάω το δωμάτιό μου καθαρό.


Το πού είναι η σωστή θέση για να βολευτούν τα διάφορα πράγματα είναι σύμφωνα με τους "κανόνες" που ορίζει ο καθένας στο χώρο του.

Δημιουργός Σεναρίου: Δημήτρης Αίσωπος (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Μαθαίνω να ζω μαζί σας με κοινωνικές ιστορίες» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2721