Φάση Σεναρίου

Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός (Γυμνάσιο)

Getting closer through music

2 ώρες

Δεκέμβριος-Ιανουάριος-Φεβρουάριος

900λεπτά

Η ΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ

Δεκέμβριος:

Ανταλλάσσουμε Χριστουγεννιάτικες ευχές και  τραγουδάμε τα κάλαντα. Επιλέξαμε το χριστουγεννιάτικο  τραγούδι «Έλατο»  και το τραγουδάμε και στις δύο γλώσσες : στα Ρουμάνικα (οι Έλληνες μαθητές) και στα Ελληνικά (οι Ρουμάνοι μαθητές).

Ιανουάριος

Οι δύο ομάδες σχεδιάζουν λογότυπους για το έργο, χρησιμοποιώντας web 2.0 εργαλεία και τελικά ύστερα από ηλεκτρονική ψηφοφορία, επιλέγεται από κοινού ο λογότυπος του έργου μας.

Φεβρουάριος

Ο μήνας είναι αφιερωμένος σε μια τουριστική περιοχή κάθε χώρας. Οι Έλληνες μαθητές παρουσιάζουν την ιστορία και τις παραδόσεις της Κρήτης. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούμε επίσκεψη στο σύλλογο Κρητών του Αιγάλεω, όπου μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε Κρητικούς χορούς και να ακούσουμε και μια μαντινάδα ειδικά για το etwinning.

Τέλος οι μαθητές μαγειρεύουν μια  παραδοσιακή Κρητική συνταγή και γυρίζουν videο clip με το τραγούδι «Στης εκκλησιάς την πόρτα». Επίσης, οι Έλληνες τραγουδούν και χορεύουν την “Brasoveanca”. Οι Ρουμάνοι μαθητές τραγουδούν και χορεύουν το ελληνικό τραγούδι «Στης εκκλησιάς την πόρτα».


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΚΡΗΤΗ


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-BRASOV


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΣ


Δημιουργός Σεναρίου: ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Getting closer through music» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2844