Φάση Σεναρίου

Βιολογία (Γυμνάσιο)

Η αναπαραγωγή στον άνθρωπο , Από τη γονιμοποίηση στη γέννηση με χρήση ιστοσελίδων και φύλλων εργασίας

3 ώρες

Τοκετός - υγεία εγκύου - δραστηριότητες

30λεπτά
Φύλλα Εργασίας
5o_fyllo_ergasias.docx

 

Οι μαθητές καλούνται να προβλέψουν αν η μέλλουσα μητέρα πρέπει να καπνίζει, να τρέφεται ανθυγιεινά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή να λαμβάνει φάρμακα χωρίς να ενημερώνει τον γιατρό της. Απαντούν στις ερωτήσεις του φύλλου εργασίας.

Στην 1η δραστηριότητα οι μαθητές διασαφηνίζουν τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται το έμβρυο και τις ανταλλαγές που έχει με την μητέρα του καθώς και τις επιδράσεις της υγείας της εγκύου στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Στην 2η δραστηριότητα οι μαθητές γίνονται ικανοί να περιγράφουν τα διαφορετικά στάδια του τοκετού και της γέννησης του μωρού. Ακολουθεί ένας μικρός έλεγχος γνώσεων και στην ΕΠΕΚΤΑΣΗ ζητείται από τους μαθητές να ανατρέξουν σε πηγές στο διαδίκτυο για τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης και να συλλέξουν πληροφορίες για το πρώτο <<παιδί του σωλήνα>>.

Ακολουθούν διαδραστικές ασκήσεις ανακεφαλαίωσης, συμπλήρωσης κενών και σωστού - λάθους. 


Συμπληρώστε το συμπέρασμα


Δύο παιδιά που γεννιούνται στον ίδιο τοκετό λέγονται δίδυμα


Ελεγχος γνώσεων από τις προηγούμενες φάσεις


Δημιουργός Σεναρίου: Νικολέτα ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Η αναπαραγωγή στον άνθρωπο , Από τη γονιμοποίηση στη γέννηση με χρήση ιστοσελίδων και φύλλων εργασίας» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
3006