Φάση Σεναρίου

Πληροφορική (Δημοτικό)

«Οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου Πηγαίνουν Κατασκήνωση». Ανάπτυξη συνεργατικών κειμένων και δεξιοτήτων μορφοποίησης γραμματοσειράς.

3 ώρες

Οι θεοί αποφασίζουν διακοπές στην κατασκήνωση.

45λεπτά
Φύλλα Εργασίας
ypeythynoi_kataskinosis.docx

Τα παράπονα των θεών είχαν γίνει πλέον ανυπόφορα για τον Δία!

«Έχουμε βαρεθεί συνέχεια στον Όλυμπο, όλο βουνό και βουνό. Θέλουμε να πάμε και λίγο στη θάλασσα!».

Η αλήθεια είναι ότι και αυτός είχε βαρεθεί τόσες χιλιάδες χρόνια να κάθεται πάνω σε ένα θρόνο στην κορυφή του Ολύμπου, ήθελε και αυτός να ξεσκάσει λίγο, όπως οι άνθρωποι. Να πάει και αυτός λίγο στη θάλασσα!

Άσε που τώρα τελευταία είχε και αυτούς τους πόνους στα γόνατα (από το πολύ καθισιό) και ο γιατρός του είχε πει πως χρειάζεται επειγόντως, στα επόμενα πεντακόσια χρόνια, να πάει για μπάνια στη θάλασσα.

Έτσι, ένα πρωινό, μάζεψε όλους τους Θεούς και τους το ανακοίνωσε χαρούμενος: «Θα πάμε όλοι μαζί κατασκήνωση στη θάλασσα».

Η χαρά όλων δεν περιγράφονταν!

Όμως, για τον Δία, υπήρχαν και πρακτικά προβλήματα που έπρεπε να γρήγορα να λύσει: Η κατασκήνωση χρειάζονταν οργάνωση και οι διακοπές των Θεών έπρεπε να γίνουν με ένα πρόγραμμα.

 

Δραστηριότητα: Οργάνωση της κατασκήνωσης

Διαβάστε τις δουλειές που θα πρέπει να αναλάβουν οι θεοί. Από το βιβλίο της Ιστορίας στο τμήμα 1 θα καταλάβετε ποιος θεός θα πρέπει να αναλάβει την κάθε δουλειά. Κάθε ομάδα θα συμπληρώσει το δικό της πεδίο στο αρχείο "Υπεύθυνοι Κατασκήνωσης" (τμήμα 2)

Τμήμα 1: Το βιβλίο της Ιστορίας στο Ψηφιακό Σχολείο.

Ακολουθείστε τους συνδέσμους που περιγράφονται στη δραστηριότητα και διαβάστε το κείμενο για τους θεούς και τις θεές του Ολύμπου.

Τμήμα 2: Υπεύθυνοι κατακήνωσης

Αφού διαβάσετε για τους θεούς του Ολύμπου από το βιβλίο της Ιστορίας, κάθε ομάδα να συμπληρώσει τον υπεύθυνο που έχει αναλάβει.

Οι θεοί πηγαίνουν κατασκήνωση


Δημιουργός Σεναρίου: Χρήστος Μανωλάκης (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο ««Οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου Πηγαίνουν Κατασκήνωση». Ανάπτυξη συνεργατικών κειμένων και δεξιοτήτων μορφοποίησης γραμματοσειράς.» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1252