Φάση Σεναρίου

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Γενικό Λύκειο)

Εγώ και οι άλλοι

3 ώρες

Εγώ και οι άλλοι

45λεπτά
Φύλλα Εργασίας
fyllo_ergasias_1_.doc

Οι μαθητές/ήτριες αρχικά θα σχολιάσουν μια σειρά από φράσεις που αποδίδονται ή συνδέονται με την ζωή της Maya Angelou, μιας πολύ σημαντικής ποιήτριας, συγγραφέας, ιστορικού και κοινωνικής ακτιβίστριας που γεννήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ και πέθανε το 2014. Οι φράσεις αυτές αναφέρονται σε θέματα όπως η προκατάληψη, η διαφορετικότητα και η ανάγκη έκφρασης των συναισθημάτων. Παράλληλα θα προσπαθήσουν να υποθέσουν κάποια στοιχεία για την ζωή της συγγραφέως. Στην παρούσα φάση ο/η εκπαιδευτικός θα πρέπει να είναι πολύ φειδωλός στις πληροφορίες που θα μεταφέρει στους/στις μαθητές/τριες αναφορικά με την Maya Angelou χωρίς να προβάλει κάποια φωτογραφία ή να κάνει αναφορά στη φυλή, το χρώμα ή την καταγωγή της.

Στην συνέχεια οι  μαθητές/μαθήτριες σχολιάζουν στην τάξη της απαντήσεις τους.

Στο τέλος της διδακτικής ώρας προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό όπου γίνεται αναφορά στην βιογραφία της Angelou και οι μαθητές/ήτριες καταγράφουν τις τελικές εντυπώσεις τους για την συγγραφέα, συγκρίνοντας τις τελικές απαντήσεις τους με τις αρχικές.

 


1η Δραστηριότητα. Σχολιασμός φράσεων


Ερωτήσεις 1ης Δραστηριότητας

Προσπαθήστε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις

Maya Angelou


2η Δραστηριότητα. ΕρωτήσειςΔημιουργός Σεναρίου: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΚΙΟΖΗΣ (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Εγώ και οι άλλοι» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1712