Φάση Σεναρίου
Θρησκευτικά (ΔΕ) (Γενικό Λύκειο)
Αναστοχασμός, ανατροφοδότηση και αξιολόγηση.
Η τρίτη και τελευταία διδακτική ώρα θα είναι ώρα αναστοχασμού, ανατροφοδότησης και αξιολόγησης. Αρχικά, ο καθηγητής μοιράζει στις ομάδες το κοινό φύλλο εργασίας και τους καλεί να παρακολουθήσουν ένα βιντεοκλίπ στο Youtube και συγκεκριμένα το τραγούδι του Michael Jackson "Man in the mirror". Κατόπιν θα προσπαθήσουν, αφενός με τις γνώσεις τους στα Αγγλικά και αφετέρου με τη βοήθεια του διαδικτύου, να μεταφράσουν το τραγούδι και να προσδιορίσουν ποια είναι η πρόταση του παραπάνω καλλιτέχνη για την αντιμετώπιση του κακού που υπάρχει στον κόσμο. Φυσικά οφείλουν να καταγράψουν την απάντησή τους στο Word.
Αμέσως μετά, καλούνται να συζητήσουν μέσα στην ομάδα χαμηλόφωνα και να απαντήσουν σύντομα και γραπτώς στο ίδιο αρχείο Word τις παρακάτω δύο ερωτήσεις.
α. Τι ρόλο παίζει η ενανθρώπηση, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού στην αντιμετώπιση του κακού;
β. Τι μπορεί να κάνει ο καθένας από μας ως Χριστιανός, μόνος του ή ως ομάδα, πνευματικά ή υλικά, για την αντιμετώπιση του κακού και την επικράτηση του καλού;
Τα τελευταία δέκα περίπου λεπτά της ώρας οι μαθητές καλούνται να επισκεφτούν το "Φωτόδεντρο" και να παίξουν τα τρία Κουίζ που τους δίνονται. Από τα ποσοστά επιτυχίας τους στα Κουίζ θα αξιολογηθεί το μέγεθος της επιτυχίας της μεθόδου που ακολουθήθηκε και κυρίως θα πραγματοποιηθεί ο αναστοχασμός και η ανατροφοδότηση των μαθητών.
Man in the mirror
Κουίζ "Το προπατορικό αμάρτημα" Διευκρίνιση
Κουίζ : "Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;" Διευκρίνιση
Σταυρόλεξο με θέμα: "Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;" Διευκρίνιση
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΑΜΠΕΛΑΚΗΣ (Εκπαιδευτικός)