Φάση Σεναρίου

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Προσχολική)

ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ...

3 ώρες

Ορισμός Ομάδων Εργασίας/ Διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης

45λεπτά
Φύλλα Εργασίας
omades_ergasias.doc

Αφού χωριστούμε σε Ομάδες Εργασίας των 4-5 ατόμων όπου κάθε ομάδα αναλαμβάνει κι έναν ρόλο, διαμορφώνουμε το ακριβές Σχέδιο Δράσης μας. Εστιάζουμε σε πράγματα που μπορούμε να ζητήσουμε από Φορείς (παιδική χαρά, παγκάκια, στέγαστρα), σε πράγματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας (αισθητική αναβάθμιση του χώρου/ζωγραφική τοίχων, βρύσης/επιδαπέδια παιχνίδια/"trash art" στην αυλή μας από παλιά άχρηστα υλικά) και σε πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν οι γονείς μας (δημιουργία σχολικού κήπου, ανθόκηπου, δεντροφύτευση). Προσπαθούμε να δούμε από πού θα βρούμε τους οικονομικούς πόρους για την υλοποίηση των δράσεών μας, από πού θα προμηθευτούμε πιθανά υλικά που θα χρειαστούν (σκαλιστήρια και εργαλεία κήπου, γλάστρες, χρώματα τοίχων και δαπέδου, παγκάκια, παλέτες, δέντρα, σπόρους και φυτώρια) και σε ποιούς Φορείς ακριβώς θα πρέπει να απευθυνθούμε.


ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι μαθητές αφού έχουν χωριστεί σε Ομάδες Εργασίας, προσπαθούν να θυμηθούν τι ακριβώς κάνει κάθε Ομάδα και να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις.

Όλα τα παιδιά του τμήματος γνωρίζουν ήδη τις υποχρεώσεις καθε Ομάδας.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΜΑΣ-ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ;

Mε τη βοήθεια του Google map εκτυπώνουμε το σχεδιάγραμμα της αυλής μας, το παρατηρούμε και προσπαθούμε να βρούμε τι ακριβώς θέλουμε να έχει και σε ποια σημεία.

Αρχικά, χωρίζουμε την αυλή σε "ζώνες" , βρίσκουμε τι είναι κατάλληλο να φτιάξουμε σε κάθε ζώνη και τέλος, σκεφτόμαστε σε ποιους Φορείς πρέπει να απευθυνθούμε για να μας βοηθήσουν !!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;


Δημιουργός Σεναρίου: Κων/να Τάλλου (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ...» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1999