Φάση Σεναρίου

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Άλλο)

Μη Φοβάσαι την Αγκαλιά

3 ώρες

Συζήτηση όσων είδαμε - Εντυπώσεις - Προετοιμασία

30λεπτά
Φύλλα Εργασίας
eggrafo1.docx

Κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής λαμβάνουν ενεργό ρόλο οι μητέρες των παιδιών, οι οποίες μοιράζονται, μαζί με τα παιδιά, την εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού και απαντούν σε απορίες τους. Επίσης μέσα από υπερηχογραφήματα, που μπορούν να φέρουν οι μητέρες, φωτογραφίες από το ίντερνετ αλλά και από επιστημονικά περιοδικά, όπως το Science Illustrated, Special Edition, 2009, που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος, τα παιδιά παρακολουθούν τα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου.

Σε προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος τα παιδιά ζήτησαν να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους μέσω της κλασικής ζωγραφικής αλλά και με χρήση ανοικτών τύπων λογισμικών δημιουργικής ζωγραφικής (TUX PAINT, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΙDMEDIA).


Επαναληπτικές ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μπορεί ο/η εκπαιδευτικός να αξιολογήσει τί απεκόμισαν οι μαθητές, μέσω αυτού του παιχνιδιού

Οι πρώτοι χτύποι της καρδιάς

22η μέρα κύησης. Η καρδιά του εμβρύου ξεκινά τους πρώτους χτύπους!

Επιστροφή στη θάλασσα

Οι απαρχές της ζωής βρίσκονται στο νερό. Το έμβρυο κολυμπάει σε μια θάλασσα εσωτερική, που έχει τη σωστή θερμοκρασία και περιεκτικότητα σε αλάτι.

Ο ζωοδότης λώρος

46η ημέρα κύησης, το έμβρυο έχει μήκος 2 εκατοστά. Στην αρχή ο ομφάλιος λώρος είναι κοντός και χοντρός, στη συνέχεια επιμηκύνεται, επιτρέποντας στο έμβρυο να κινείται με μεγαλύτερη ελευθερία.

Δημιουργός Σεναρίου: Αργυρώ Ρέντζη (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Μη Φοβάσαι την Αγκαλιά» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2319