Φάση Σεναρίου

Πληροφορική (Επαγγελματικό Λύκειο)

Στο νησί των καγκουρό - αντικειμενοστραφής προγραμματισμός

3 ώρες

Εξοικείωση με το περιβάλλον εργασίας.

45λεπτά
Φύλλα Εργασίας
fyllo_ergasias_1_-_sto_nisi_ton_kagkoyro.docx

Το νησί Santong είναι ένα μη κατοικήσιμο νησί στον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό. Στο νησί ζει ένα είδος καγκουρό το jeroo που τρέφεται κυρίως με μεγάλα λουλούδια τα winsum που μπορεί να τα μαζέψει (PICK) από το νησί. Επιπλέον τα jeroo μεταφέρουν τους σπόρους από τα λουλούδια και τα φυτεύουν (PLANT) σε άλλες περιοχές. Το jeroo κινείται με άλματα (HOP) και μπορεί να στρίψει (TURN) αριστερά (LEFT) ή δεξιά (RIGHT) αλλά και να στραφεί ανατολικά (EAST), δυτικά (WEST), βόρεια (NORTH) ή νότια (SOUTH).  Παρότι όμως τα jeroo ζούνε στο νησί χιλιάδες χρόνια δεν είναι καθόλου καλοί κολυμβητές και θέλει μεγάλη προσοχή μην πέσουν στο νερό. Δυστυχώς οι πρώτοι άνθρωποι που κατέφτασαν στο νησί χάλασαν την ησυχία των jeroo και επιπλέον άρχισαν να στήνουν δίκτυα (ΝΕΤ) στα σημεία που είναι πιθανόν να περάσουν για να μπορέσουν να τα πιάσουν. Ευτυχώς τα jeroo κατάφεραν να μπορούν να εντοπίζουν τα δίκτυα και πετώντας ένα λουλούδι (TOSS) μέσα σε αυτά τα θέτουν εκτός λειτουργίας.  Στη τρέχουσα φάση του σεναρίου μέσα από το 1ο φύλλο εργασίας γίνεται εξοικείωση των μαθητών με τον μικρόκοσμο του jeroo. Οι μαθητές για την υλοποίηση των φύλλων εργασίας που υπάρχουν σε κάθε φάση του σεναρίου χρειάζεται να δουλέψουν σε δυάδες. Ενώ στην τελική φάση της αξιολόγησης καλό θα είναι να εργαστούν ατομικά. 


Ερμηνεύω τον κώδικα

Πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τα βήματα του φύλλου εργασίας πριν απαντήσετε στην ερώτηση

Βήμα 1

Αν δεν έχετε το jeroo στον υπολογιστή σας μπορείτε να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση: http://home.cc.gatech.edu/dorn/41

Το περιβάλλον εργασίας


Βήμα 2

Θα χρειαστείτε το πρόσθετο αρχείο LakeIsland.jev που θα το κατεβάσετε και θα το αποσυμπιέσετε από τη διεύθυνση http://users.sch.gr/senaria/LakeIsland.zip

Εργαλεία ανοίγματος δημιουργίας και αποθήκευσης αρχείου επιφάνειας του νησιού


Βήμα 3


Εργαλεία τροποποίησης επιφάνειας του νησιού


Τελική μορφή επιφάνειας του νησιού


Μη ξεχάσετε να αποθηκεύσετε το αρχείο με όνομα Lake2

Βήμα 4


Παρατηρώ τα jeroo πάνω στο νησί


Ελέγχω τα jeroo παρατηρώντας τη γραμμή κατάστασης


Δημιουργός Σεναρίου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Στο νησί των καγκουρό - αντικειμενοστραφής προγραμματισμός» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2468