Φάση Σεναρίου
Βιωματικές Δράσεις - ΣΔΕ - Project (Γυμνάσιο)
"Φυσικά" μπορούμε να κατασκευάσουμε και παίξουμε τα δικά μας παιχνίδια!
Δημιουργώ το δικό μου παιχνίδι
Σε αυτή τη φάση κάθε ομάδα δημιουργεί το δικό της παιχνίδι χρησιμοποιώντας τον χάρτη και όσα υλικά θεωρήσει ότι χρειάζεται. Δεν υπάρχει περιορισμός στο τί πορεία θα διαλέξουν στη πίστα, ούτε στο τί θα ζητούν στον κάθε σταθμό (σημαία) αρκεί αυτά να είναι σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας. Αυτό όμως που θα πρέπει να φτιάξουν στα 20' είναι ένα κείμενο με τις οδηγίες του παιχνιδιού τους που θα τις μοιράσουν στις άλλες ομάδες.
Αυτό το κείμενο πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα, μια περιγραφή του παιχνιδιού, τους κανόνες, το στόχο και τις ποινές όπου χρειάζεται.
Ο μοναδικός κανόνας που ισχύει εκ προοιμίου είναι ότι συμμετέχουμε όλοι κι έτσι τα παιδιά ακόμα κι όταν οι ομάδες δεν έχουν ίσα μέλη μπαίνουν στη διαδικασία να φτιάξουν σενάρια που να μην αποκλείουν κανένα.