Φάση Σεναρίου

Ερευνητική Εργασία - Project (Γυμνάσιο)

"Ο ξένος κι εγώ"

3 ώρες

Δραστηριότητες...

50λεπτά
Φύλλα Εργασίας
fyllo_ergasias_2_42.doc

Επισκέπτονται την παρακάτω διεύθυνση του Εθνικού κέντρου Βιβλίου και ακούνε μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του ‘άλλου’. Διαβάζουν λίγα λόγια για τους πρόσφυγες. Εξερευνούν δικτυακούς τόπους με σχετικά ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, τραγούδια, φωτογραφίες για το σχετικό θέμα και για το ελληνικό μεταναστευτικό κύμα των προηγούμενων χρόνων.

 Όλες οι ομάδες των μαθητών ανοίγουν το φάκελο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή με τίτλο «Ξένος», στον οποίο βρίσκεται το δεύτερο φύλλο εργασίας με το οποίο θ’ ασχοληθούν.


Τραγούδια και διηγήματα για την ξενιτιά

Μπορείτε να συλλέξετε σχετικά λογοτεχνικά κείμενα, σχετική δισκογραφία για τον ‘ξένο’... Επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

Πρόσφυγες- Μάθε κι αυτό

TA ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

"ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"

Η Βούλα Παπαγιάννη, συγγραφέας και παιδαγωγός παρουσιάζει τις δυσκολίες, τα αδιέξοδα, τα όνειρα και τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών.

Οι Έλληνες της Αμερικής

Παρακολουθήστε την πορεία του ταξιδιού τους και την άφιξή τους στην Αμερική μέσα από φωτογραφικό υλικό.

Από τα μέσα του 19ου αιώνα, αλλά κυρίως στις πρώτες δεκαετίες του 20ού, σημειώνεται ένα έντονο μεταναστευτικό κύμα προς την Αμερική. Έλληνες πολίτες, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, μπαρκάρουν με ατμόπλοια προς τις δυτικές ακτές της αμερικανικής ηπείρου.

Δημιουργός Σεναρίου: Αιμιλία Τσελέντη (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «"Ο ξένος κι εγώ"» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
3747