Φάση Σεναρίου

Ιστορία (ΠΕ) (Δημοτικό)

Ταξιδεύοντας με την Αργώ

3 ώρες

Επίσκεψη στην αγκυροβολημένη Αργώ στο λιμάνι Βόλου

10λεπτά

Η σύγχρονη Αργώ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες παρακάτω, βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Βόλου και όλοι μπορούν να τη δουν από κοντά, χωρίς όμως να επιτρέπεται η επιβίβαση στο πλοίο. Επίσης στο λιμάνι, μπροστά στην πύλη του Λιμεναρχείου, υπάρχει και ένα χάλκινο ομοίωμα της Αργούς.

Εάν το σχολείο βρίσκεται κοντά στον Βόλο οι μαθητές μπορούν να την επισκεφτούν με λεωφορείο. Αν όχι μπορούν να τη δουν μέσω των google maps.  


Μια βόλτα στον Βόλο

Πατήστε προβολή στους χάρτες google και κάντε μια βόλτα στον Βόλο, στην οδό Αργοναυτών του λιμανιού μέσω των google maps.

Το σχέδιο στέγασης της Αργούς

Δείτε ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο για τη στέγαση της σύγχρονης Αργούς. Το βίντεο είναι απόσπασμα από το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=oc1tUl_m2gA

Η σύγχρονη Αργώ και το χάλκινο ομοίωμά της

Δείτε φωτογραφίες από την Αργώ αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Βόλου και το χάλκινο ομοίωμα της μπροστά στην πύλη του Λιμεναρχείου. Διαβάστε τα ονόματα των Αργοναυτών και θυμηθείτε τον πανελλήνιο χαρακτήρα της εκστρατείας.

Ευχή για το μέλλον


Δημιουργός Σεναρίου: Μαρία Παγίδα (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Ταξιδεύοντας με την Αργώ» έχει χαρακτηριστεί ως Επαρκές (βαθμολογία 50 μονάδων μέχρι 69.5) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1433