Φάση Σεναρίου

Ιστορία (ΠΕ) (Δημοτικό)

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ - Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ '21

2 ώρες

ΛΕΩΝΙΔΑΣ- ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ- 2η και 4η ομάδα

30λεπτά

Είστε  δύο ομάδες στρατιωτών του Λεωνίδα και αποφασίσατε να αγωνιστείτε μαζί με τον βασιλιά σας στις Θερμοπύλες. Στόχος σας να νικήσετε τον πολυάριθμο στρατό του Ξέρξη ή να πεθάνετε για την Ελλάδα! Για να πετύχετε τον στόχο σας πρέπει να συνεργαστείτε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνονται!

1. Ανοίξτε το παρακάτω βίντεο, με θέμα τη μάχη στις Θερμοπύλες και παρακολουθήστε το προσεκτικά.
2. Στο τετράδιο σας σημειώστε  τις λέξεις-κλειδιά που είναι απαραίτητες στην προσπάθειά σας να βοηθήσετε τον Λεωνίδα να νικήσει.
3. Μετά το τέλος της προβολής, ανοίξτε το σχολικό εγχειρίδιο (υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή στο κάτω μέρος της σελίδας σας), διαβάστε το κείμενο και τις ιστορικές πηγές ΚΑΙ..
4. Ετοιμάστε έναν εννοιολογικό χάρτη με τις λέξεις -κλειδιά  που θα σας βοηθήσει να περιγράψετε στους συμμαθητές σας το ιστορικό γεγονός.
'ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"


ΛΕΩΝΙΔΑΣ- Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Παρακολουθήστε προσεκτικά το βίντεο και ετοιμαστείτε για δράση! Ο Λεωνίδας χρειάζεται τη βοήθειά σας!

Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ- ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Δ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ανοίξτε τη σελίδα, διαβάστε το κείμενο και τις πηγές και βοηθήστε το Λεωνίδα να αντιμετωπίσει το στρατό του Ξέρξη!

Εννοιoλογικός χάρτης παρουσίασης του μαθήματος ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Από τις λέξεις κλειδιά δημιουργήστε στο πρόγραμμα kidspiration έναν εννοιολογικό χάρτη- σχεδιάγραμμα του μαθήματος. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ

Δημιουργός Σεναρίου: ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ - Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ '21» έχει χαρακτηριστεί ως Επαρκές (βαθμολογία 50 μονάδων μέχρι 69.5) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1614