Φάση Σεναρίου

Βιολογία (Γυμνάσιο)

Όλη η αλήθεια για τα βακτήρια

3 ώρες

Τι μπορεί να προκαλέσει ένα βακτήριο;

30λεπτά
Φύλλα Εργασίας
ti_mporei_na_prokalesei_ena_vaktirio.docx

Ζητούμε από τους μαθητές να συνδεθούν στο διαδίκτυο (εφόσον η παρέμβαση λαμβάνει χώρα στην Αίθουσα Πληροφορικής) ή συνδεόμαστε στο διαδίκτυο. Ανοίγουμε έναν φυλλομετρητή (π.χ. Google Chrome, Internet Explorer,…) και πληκτρολογούμε τη διεύθυνση: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231231534 όπου οι μαθητές θα διαβάσουν το άρθρο: «Ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου προλαμβάνουν το νεανικό διαβήτη». Ζητούμε να επαναλάβουν τη διαδικασία με τη διεύθυνση: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=15…  όπου θα διαβάσουν το άρθρο: «Τα βακτήρια του εντέρου ενδέχεται να προκαλούν ρευματοειδή αρθρίτιδα».

 Αφού διαβάσουν τα σχετικά κείμενα, τους καλούμε να απαντήσουν  στις ερωτήσεις που ακολουθούν . Ζητούμε από τους μαθητές να συγκρίνουν τις απαντήσεις τους με την απάντησή τους στην ερώτηση 2 του φύλλου εργασίας  της υπόθεσης .


Δημιουργός Σεναρίου: ΑΝΘΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Όλη η αλήθεια για τα βακτήρια» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1780