Φάση Σεναρίου

Αγγλική Γλώσσα (Γενικό Λύκειο)

A day at the museum

3 ώρες

B. Let’s talk about history: a radio broadcast

50λεπτά
Φύλλα Εργασίας
phase_2.pdf

Κατά τη δεύτερη φάση του σεναρίου, οι μαθητές συνθέτουν τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει προκειμένου να συσχετίσουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, δημιουργώντας το σενάριο για τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή και ηχογραφώντας την. Η φάση αυτή ονομάζεται “Let’s talk about history: a radio broadcast” και παρουσιάζεται στους μαθητές ένα μίνι σενάριο σύμφωνα με το οποίο καλούνται να αποφασίσουν ποια έργα τέχνης θα συμπεριελάμβαναν σε μια αποστολή στο διάστημα ως αντιπροσωπευτικά του ανθρώπινου πολιτισμού.

Εμπνευσμένοι από την καμπάνια του Βρετανικού Μουσείου "The history of the world in 100 objects",  οι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους podcasts αναλαμβάνοντας ρόλο δημοσιογράφου και επιστήμονα και εκφράζουν την επιχειρηματολογία τους αναφορικά με το θέμα. Η ψηφοφορία (www.doodle.com) δίνει σε όλους το έναυσμα να ακούσουν όλες τις συνεντεύξεις και να ψηφίσουν το έργο που θα αντιπροσώπευε τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό σήμερα.


Δημιουργός Σεναρίου: Θεοδώρα Γκένιου (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «A day at the museum» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2767