Φάση Σεναρίου

Διαθεματική Ομάδα (Προσχολική)

Η θάλασσα

3 ώρες

Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος σε συγγραφέα

60λεπτά

Η νηπιαγωγός διάβασε στη γωνιά της παρεούλας το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης στη χώρα των παράξενων ψαριών» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Μετά την αφήγηση και αφού τα παιδιά εκφράστηκαν και αντάλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με την ιστορία που άκουσαν, η νηπιαγωγός τους πρότεινε να ζωγραφίσουν με αφορμή τη συγκεκριμένη ιστορία. Τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτί Α4 με μαρκαδόρους. Έπειτα η νηπιαγωγός πρότεινε στα παιδιά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου για να τον γνωρίσουν καλύτερα. Τα παιδιά με χαρά περιηγήθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του συγγραφέα. Η νηπιαγωγός πρότεινε στα παιδιά αν ήθελαν να στείλουν τις ζωγραφιές που είχαν ζωγραφίσει στον κ Ηλιόπουλο. Εκείνα με πολλή χαρά σάρωσαν τις ζωγραφιές τους, ένα ένα τη δική του, στη συνέχεια η νηπιαγωγός δημιούργησε έναν φάκελο που ονόμασε Τριγωνοψαρούλη και κάλεσε τα παιδιά  να μεταφέρουν τις ζωγραφιές τους στον φάκελο με τη μέθοδο «σύρε κι άσε». Αφού είχαν μετακινηθεί όλες οι ζωγραφιές στο φάκελο, η νηπιαγωγός βρήκε την ηλεκτρονική διεύθυνση του συγγραφέα, άνοιξε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του νηπιαγωγείου επισύναψε τον φάκελο με τις ζωγραφιές και ζήτησε από τα παιδιά τις ιδέες τους για το μήνυμα που θα έστελναν στον κ. Ηλιόπουλο. Αφού ειπώθηκαν και ακούστηκαν πολλές ιδέες η νηπιαγωγός σύνταξε το μήνυμα και το απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συγγραφέα. Η απάντηση του Κ Ηλιόπουλου υπήρξε άμεση και ζεστή και χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά!

 


Τα παιδιά περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου


Τα παιδιά αφού είχαν δει και ακούσει το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα του συγγραφέα και του έστειλαν μήνυμα με τις ζωγραφιές τους εμπνευσμένες από την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη
Δημιουργός Σεναρίου: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Η θάλασσα» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2993