Φάση Σεναρίου

Ιστορία (ΔΕ) (Γυμνάσιο)

Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος: σαν ταινία του σινεμά…

3 ώρες

Εκπόνηση των δραστηριοτήτων μέσω φύλλων εργασίας

45λεπτά
Φύλλα Εργασίας
fyllo_ergasias_1.docx fyllo_ergasias_2.docx omadiki.docx

Οι μαθητές της ομάδας Α  παρακολουθούν τα επιλεγμένα αποσπάσματα της ταινίας (1΄-13΄:30΄΄) και (52΄-64:30΄΄). Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα διατίθενται και στο διαδίκτυο με αγγλικούς υπότιτλους https://www.youtube.com/watch?v=q2RnQXpOZWM

https://www.youtube.com/watch?v=RSqlPfZAJG4 . Στη συνέχεια εκπονούν εργασίες-ερωτήσεις  κατανόησης ,ανάλυσης , σύγκρισης και δημιουργικότητας σε σχέση με τα θέματα που θίγει η ταινία.

Οι μαθητές της ομάδας Β παρακολουθούν τα επιλεγμένα αποσπάσματα της ταινίας (1΄-13΄:30΄΄) και (52΄-64:30΄΄). Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα διατίθενται και στο διαδίκτυο με αγγλικούς υπότιτλους https://www.youtube.com/watch?v=q2RnQXpOZWM

https://www.youtube.com/watch?v=RSqlPfZAJG4 . Στη συνέχεια εκπονούν εργασίες-ερωτήσεις  κατανόησης ,ανάλυσης , σύγκρισης και δημιουργικότητας προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν και να «ξεκλειδώσουν» τη γλώσσα του κινηματογράφου.

 

                                                  Ομαδική δραστηριότητα (στο σπίτι)

Οι μαθητές και των 2  ομάδων  με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης (google chrome) μεταβαίνουν σε  ιστοσελίδες που είναι σχετικές με το αντιπολεμικό μήνυμα και δημιουργούν μια οπτικοακουστική αφήγηση χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό.


Eπιλεγμένα αποσπάσματα της ταινίας

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν και online τα αποσπάσματα στην σελίδα ( http://teniesonline.ucoz.com/load/23-1-0-3775). Εναλλακτικά ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει φροντίσει να διαθέσει τα συγκεκριμένα αποσπάσματα σε μορφή video π.χ mp4 .

Δημιουργός Σεναρίου: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος: σαν ταινία του σινεμά…» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1422