Φάση Σεναρίου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Δημοτικό)
Δυσκολίες από την απώλεια κάποιας αίσθησης.
1η Δραστηριότητα: Δίνεται το φύλλο εργασίας 1 στους μαθητές και τους ζητείται να διαβάσουν το κείμενο και να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Οι αντιδράσεις πολλές μιας και δεν μπορούν να κατανοήσουν το κείμενο και να απαντήσουν εύκολα στις ερωτήσεις.(15 λεπτά)
2η Δραστηριότητα: Παρακολουθώντας τους τυφλούς δρομείς στους παραολυμπιακούς αγώνες και τους προπονητές-οδηγούς τους στο youtube, παίζουν το παιχνίδι "οδήγησε τον τυφλό". Έτσι, χωρίζονται σε ζευγάρια και αφού ο ένας κλείσει τα μάτια μου με ένα μαντίλι γίνεται ο "τυφλός", ενώ ο άλλος πρέπει να τον κατευθύνει χωρίς να τον αγγίζει σε συγκεκριμένη διαδρομή, γίνεται δηλαδή ο "οδηγός" του "τυφλού".(15 λεπτά)
Με αυτές τις δραστηριότητες κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που έχουν πρόβλημα όρασης, δυσλεξίας καθώς και τα άτομα που πηγαίνουν σε μια χώρα χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα. Η ευαισθητοποίηση στα συγκεκριμένα άτομα είναι πολύ μεγάλη καθώς και το ενδιαφέρον να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν ό,τι κι εμείς.
Συμπλήρωση των σωστών λέξεων του κειμένου.
Δημιουργός Σεναρίου: ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΚΟΥ (Εκπαιδευτικός)