Φάση Σεναρίου

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Δημοτικό)

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

3 ώρες

"Δεν έχεις τυχαία το όνομά σου".

30λεπτά
Φύλλα Εργασίας
fyllo_ergasias_1.doc fyllo_ergasias_2.doc

Γίνεται συζήτηση στην αίθουσα διδασκαλίας σχετικά με τη διαφορετική ταυτότητα του κάθε ανθρώπου που δηλώνεται και μέσω του ονόματός του.(5 λεπτά)

 

1η Δραστηριότητα: Στο εργαστήριο των Η/Υ και αφού δοθεί το φύλλο εργασίας 1, τα παιδιά χρησιμοποιούν το λογισμικό tuxpaint, ώστε να σχεδιάσουν μια καρδιά στην οποία γράφουν το όνομά τους και τι σημαίνει αυτό για το χαρακτήρα του δίνοντας 3 χαρακτηριστικά. Τελειώνοντας, το εκτυπώνουν και το κόβουν γύρω γύρω, για να δημιουργήσουν το ατομικό καδράκι-καρδούλα.(10 λεπτά)

 

2η Δραστηριότητα: Χρησιμοποιώντας το ίδιο λογισμικό και με τη βοήθεια των οδηγιών του φύλλου εργασίας 2, σχεδιάζουν ένα λουλούδι με 4 πέταλα, γράφουν μέσα το όνομά τους και ζητάνε από τέσσερις συμμαθητές τους να γράψουν αυτοί ένα χαρακτηριστικό σε κάθε πέταλο για το όνομα αυτό γνωρίζοντας το συμμαθητή τους.(10 λεπτά)

 

Τέλος, μέσα από συζήτηση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι άλλα πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας και αλλιώς μας βλέπουν οι άλλοι. Ο καθένας είναι μοναδικός και δε χρειάζεται να κάνει τεχνάσματα για να ξεχωρίζει. Η μοναδικότητα υπάρχει μέσα μας, πάνω μας...κι επομένως αποδεχόμαστε τον άλλο όπως είναι. Έτσι, ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση των μαθητών. (5 λεπτά)

 

 


ΚΑΔΡΑΚΙ-ΚΑΡΔΟΥΛΑ.

Πιθανή δημιουργία μαθητή.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ.

Πιθανή δημιουργία μαθητή.

Δημιουργός Σεναρίου: ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΚΟΥ (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
1699