Φάση Σεναρίου

Προσχολική Παιδαγωγική (Προσχολική)

ΧΑΡΑ , ΛΥΠΗ , ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟ........ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ .

2 ώρες

Επέκταση

60λεπτά

12η  Δραστηριότητα  : [ 2 Διδακτικές  ώρες ] Γίνομαι ζωγράφος.

Γνωστική περιοχή : Παιδί και Δημιουργία , Επικοινωνία  και Έκφραση , Παιδί και Τ.Π.Ε

Λογισμικό  Δημιουργίας  και  Έκφρασης  Μικροί  καλλιτέχνες σε δράση .

Στο συγκεκριμένο  λογισμικό διαλέγοντας τη φατσούλα   με τον αριθμό 9 και εκφώνηση  << Γίνε ζωγράφος >> το παιδί με το πινέλο   που εμφανίζεται και ένα άσπρο φόντο αρχίζει να ζωγραφίζει και από κάτω εμφανίζεται  σιγά-σιγά ο πίνακας της Τζοκόντα που μελετήσαμε σε προηγούμενη δραστηριότητα  συζητώντας ποιο συναίσθημα εκφράζει . Έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι το ίδιο είναι ο ζωγράφος του σπουδαίου αυτού πίνακα .

13η Δραστηριότητα : [ 1 Διδακτική ώρα ]  Ηλεκτρονικό παζλ, Jigsaw planet, δυνατότητες Web2.0

Γνωστική περιοχή :  Παιδί και Δημιουργία ,Έκφραση , Παιδί και Τ.Π.Ε

Βρίσκουμε μαζί με τα παιδιά από το διαδίκτυο μια εικόνα που δείχνει  7 παιδικά πρόσωπα [ κορίτσια ] που εκφράζουν διαφορετικά συναισθήματα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου . Με το πρόγραμμα Jigsaw planet  που εντάσσεται στις δυνατότητες του Web2.0 φτιάχνουμε ένα παζλ με 12 κομμάτια και αφήνουμε τα παιδιά να πειραματιστούν και να το φτιάξουν . Στη συνέχεια μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των κομματιών[ 24 ή 36] αυξάνοντας έτσι τη δυσκολία της κατασκευής του παζλ .

http://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=39e9f4b70346

 

 

 


ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ - ΠΑΖΛ


Δημιουργός Σεναρίου: ΒΑΛΑΣΙΑ ΔΗΜΟΜΑΡΚΟΥ (Εκπαιδευτικός)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο « ΧΑΡΑ , ΛΥΠΗ , ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟ........ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ .» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
2382