Φάση Σεναρίου

Ιστορία (ΔΕ) (Γυμνάσιο)

Ιουστινιανός Α'

3 ώρες

Φάση αφόρμησης, επικοινωνιακού πλαισίου.

30λεπτά
Φύλλα Εργασίας
fyllo_ergasias_protis_omadas_oi_politikoi_analytes.docx fyllo_ergasias_deyteris_omadas_oi_reporters_toy_ippodromoy.docx fyllo_ergasias_tritis_omadas_to_dikastiko_reportaz.docx fyllo_ergasias_tetartis_omadas_oi_antapokrites_toy_patriarheioy.docx fyllo_ergasias_pemptis_omadas_to_kallitehniko_reportaz.docx

      Ως αφόρμηση της έρευνάς τους, οι μαθητές παρακολουθούν στο διαδραστικό πίνακα της αίθουσάς τους την ιστορία του Παντεχνή! Ο Παντεχνής είναι πολίτης της Κωνσταντινούπολης, την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας.Ο αυτοκράτορας, με ειδικό απεσταλμένο του, καλεί τον Παντεχνή και τους φίλους του στο παλάτι. Θα τους αναθέσει μία αποστολή.

      Δεν είναι όμως οι μόνοι τους οποίους ο Αύγουστος εντέλλεται στην υπηρεσία του.  Ο Μεγάλος Ιουστινιανός ζητεί στο παλάτι και τους μαθητές, ως μικρούς δημοσιογράφους, οι οποίοι θα καταγράψουν τα έργα και τις ημέρες του!

     Οι μαθητές μεταβαίνουν συνεπώς ομαλά και  με ενδιαφέρον στη δική τους αποστολή και στο παιχνίδι του δημοσιογραφικού τους ρόλου.Την προβολή της ιστορίας ακολουθεί η πρώτη παρουσίαση των φύλλων εργασίας στο διαδραστικό πίνακα της τάξης. Δίνονται οι αναγκαίες εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον διδάσκοντα/ την διδάσκουσα και  επιλύονται οι πρώτες απορίες των μαθητών.

 

 

 

 


Ο Παντεχνής

Ο βυζαντινός πολίτης Παντεχνής και οι φίλοι του καλούνται στο παλάτι, στην Κωνσταντινούπολη. Τους ζητεί ο αυτοκράτορας!

Ο Παντεχνής. Παραμυθάς tv.
Δημιουργός Σεναρίου: Γεωργία Κοθρά (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Ιουστινιανός Α' » έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
3440