Φάση Σεναρίου

Προσχολική Παιδαγωγική (Προσχολική)

Ο εαυτός μου

3 ώρες

Γίνομαι σκηνοθέτης

35λεπτά

Φάση Πέμπτη

 

 

Δραστηριότητα: Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους- Animation

 

Εμπλεκόμενες γνωστικές περιοχές:  Μαθηματικά, Γλώσσα, Πληροφορική.

 

Μοντέλο διδασκαλίας: εργασία σε ομάδες , όπου θα υπάρχει συζήτηση και αλληλοβοήθεια.

 

Λογισμικό :  επιλέγεται το λογισμικό δημιουργίας ταινιών  Moovie Maker

 

Διδακτικοί στόχοι:

  •  να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, προκειμένου να εφαρμόσουν αυτά που έχουν μάθει με πολλαπλούς τρόπους (πολυτροπικότητα) – οπτικούς, κιναισθητικούς, σωματικούς, χωροαντιληπτικούς.
  • να νιώσουν τη χαρά της ομαδικότητας και της δημιουργίας ενός έργου από κοινού,  που τα ίδια δημιούργησαν από την  ιστορία, μέχρι την μακέτα, τους ήρωες, την επιλογή της μουσικής, κ.λ.π.

 

 

Περιγραφή

Οι μαθητές έχουν ζωγραφίσει το πιο αγαπημένο τους πρόσωπο  και το έχουν κόψει.

 Τοποθετούν σε ένα μεγάλο άσπρο χαρτόνι  μία μεγάλη κόκκινη καρδιά. Οι μαθητές χωρίζονται σε ζευγάρια και με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού ο ένας χρησιμοποιεί την ψηφιακή  φωτογραφική μηχανή, ενώ ο άλλος κινεί με αργές ανεπαίσθητες κινήσεις τη φιγούρα του αγαπημένου του προσώπου μέχρι να πάρει μία θέση στη μεγάλη καρδιά. Ο μαθητής με την ψηφιακή τραβάει κάθε φορά την μετατόπιση της φιγούρας, προσέχοντας ώστε ο άλλος μαθητής να έχει προλάβει να αποσπάσει τα χέρια του. Η φωτογραφική μηχανή θα είναι στηριγμένη σε τρίποδα για να είναι σταθερές οι φωτογραφίες. Τα ζευγάρια εργάζονται εναλλάξ και διαδοχικά.

Θα τραβηχτούν περίπου 200 φωτογραφίες. Στην συνέχεια με την βοήθεια της νηπιαγωγού οι μαθητές θα εισάγουν τις φωτογραφίες στον υπολογιστή της τάξης και θα σβήσουν όσες δεν είναι σωστά τραβηγμένες (συνήθως σε εκείνες που φαίνονται τα χέρια).Θα τις τοποθετήσουν, πάντα με την βοήθεια της νηπιαγωγού, στο ήδη εγκατεστημένο πρόγραμμα παραγωγής ταινιών  Moovie Maker. Προσθέτουν τίτλο στην αρχή, τα ονόματα των συντελεστών στο τέλος και μουσική απ΄την αναζήτησή τους στο διαδίκτυο(YouTube). Η διάρκεια του θα είναι περίπου ένα λεπτό.

Το αποτέλεσμα  ενθουσιάζει και μαγεύει τους μαθητές και τους νηπιαγωγούς.

Μπορούν να προσκληθούν και οι γονείς και να παρακολουθήσουμε την ταινία όλοι μαζί!

 


Animation "Το αγαπημένο μου πρόσωπο"

Ταινία μικρού μήκους, σε νηπιαγωγείο με θέμα : Το αγαπημένο μου πρόσωπο! Οι μαθητές κινούν ο καθένας ξεχωριστά το δικό τους αγαπημένο πρόσωπο.

Δημιουργός Σεναρίου: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΝΤΑ (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Ο εαυτός μου» έχει χαρακτηριστεί ως Βέλτιστο (βαθμολογία 70 μονάδων και άνω) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
3710