Φάση Σεναρίου

Καλλιτεχνικά / Εικαστικά (Δημοτικό)

Το ατομικό - ομαδικό πορτραίτο διαχρονικά και η περίπτωση του Άντυ Γουόρχολ.

3 ώρες

Διασύνδεση εμπειρίας με την Ιστορία της Τέχνης.

20λεπτά

Αφού έχουν ολοκληρωθεί τα ατομικά έργα και πριν προχωρήσουμε στη σύνθεση του ομαδικού, σκόπιμο είναι να ανατροφοδοτήσουμε τους μαθητές ανάλογα. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε παραδείγματα από την Ιστορία της Τέχνης ("Μάθημα ανατομίας" Ρέμπραντ, "Πρόγευμα στη Χλόη" Μονέ), αναλύοντας την σύνθεση και την σημασία της στην περίπτωση του πορτρέτου, προκειμένου να καταδειχθεί το κρυφό ή φανερό νόημα και μέσω εικασιών να αναδειχθεί η πιθανή σημασία του έργου. Κάνουμε αναφορά στα πολλαπλά πορτρέτα του Γουόρχολ και τα αντίστοιχα παραδείγματα στις εφαρμοσμένες τέχνες, ως μια προέκταση της ιστορίας του ομαδικού πορτρέτου, σε άλλη βάση και λογική.


Το ομαδικό πορτρέτο στο πέρασμα της Ιστορίας της Τέχνης

Εδώ θα δεις τα βήματα του ομαδικού πορτρέτου στο πέρασμα της Ιστορίας και ως προέκταση τους, το παράδειγμα του Γουόρχολ. Θα σου δοθούν ερεθίσματα για να δημιουργήσεις συνδέσεις ανάμεσα στις εποχές και να αξιολογήσεις τη σχέση της τέχνης με την κοινωνία.

Δημιουργός Σεναρίου: ΦΟΙΒΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ (Εκπαιδευτικός)
Έλεγχος Σεναρίου με τα Προγράμματα Σπουδών: ΚΑΡΤΣΑΚΑ ΕΛΕΝΗ (Σχολικός Σύμβουλος)
Έλεγχος Επιστημονικής Επάρκειας Σεναρίου: ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ (Συντονιστής)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Το ατομικό - ομαδικό πορτραίτο διαχρονικά και η περίπτωση του Άντυ Γουόρχολ.» έχει χαρακτηρισθεί ως Υποδειγματικό ύστερα από εργασία επιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων (Εκπαιδευτικός Αυξημένων Προσόντων, Σχολικοί Σύμβουλοι, Μέλος ΔΕΠ / Επιστημονικό Προσωπικό του ΙΕΠ).
552