Φάση Σεναρίου

Καλλιτεχνικά / Εικαστικά (Γυμνάσιο)

Το παιδί και η παιδική ηλικία μέσα από τη Νεοελληνική ζωγραφική

3 ώρες

Το παιδί & το παιχνίδι - Μουσείο Μπενάκη

45λεπτά
Φύλλα Εργασίας
paixnidi.pdf fyllo_ergasias_3i_evdomada.pdf

Δίνεται έμφαση στο θέμα «Το παιδί και το παιχνίδι μέσα από τη Νεοελληνική ζωγραφική» και οι μαθητές ασχολούνται με τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας.

Ενώ επεξεργάζονται τα φύλλα εργασίας, γίνεται η προετοιμασία για το επόμενο μάθημα όπου πρέπει να φέρουν το δικό τους υλικό (ανακυκλώσιμα υλικά από πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί κ.α.), καθώς και μία δική τους λίστα με γνωστά παιχνίδια της εποχής.

Προγραμματίζεται επίσης επίσκεψη στο μουσείο Μπενάκη για τη Συλλογή Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας, όπου περιλαμβάνονται 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το 1970 – καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής.

 

 


Μουσείο Μπενάκη - Μόνιμες Συλλογές - Συλλογή Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας


Δημιουργός Σεναρίου: ΑΝΤΩΝΙΑ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ (Εκπαιδευτικός)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ (τι είναι;)
Το σενάριο «Το παιδί και η παιδική ηλικία μέσα από τη Νεοελληνική ζωγραφική» έχει χαρακτηριστεί ως Επαρκές (βαθμολογία 50 μονάδων μέχρι 69.5) ύστερα από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιολογητές βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από το ΔΣ του ΙΕΠ.
3176